Fascination About کتاب های علمی

پاشازاده ۴ بهمن ۱۳۹۸

راجر لنسلین گرین کتابی درباره‌ی الهه‌های یونان نوشته است. در واقع این کتاب نه در دسته‌ی کتاب‌های فلسفی قرار می‌گیرد و نه کتاب‌های جامعه‌شناسی، اما شناخت اسطوره‌ها می‌تواند مقدمه‌ای برای درک و دریافت بهتر داستان‌های فلسفی باشد.

آثار تالیف‌شده در دوران طلایی هنوز در زمره بهترین‌های علمی-تخیلی قرار دارند و مثلث طلایی نویسندگان هم تبدیل به الگوی بیشتر نویسندگان هم‌عصر و بعد از خود شدند. تعامل و همکاری میان این سه نویسنده هم از جمله اتفاقات بی‌سابقه‌ی ادبیات ژانری بود که باعث سریع‌تر شدن روند رشد ژانر علمی-تخیلی شد.

نیچه در قرن نوزدهم و در فاصله‌ی سال‌های ۱۸۸۳ تا ۱۸۸۵ کتاب «چنین گفت زرتشت» را نوشت. شخصیت اصلی این کتاب نامش زرتشت است که عقاید نیچه را از زبان او می‌شنویم.

صادق زیباکلام مهمان آخرین قسمت برنامه‌ی پشت جلد دیجی‌کالا مگ هم بوده است.

خیلی از پیشرفت‌های بشری در گرو همین قوه‌ی خیال است که رخ داده است. برای مثال می‌توانیم به داستان‌هایژول ورن اشاره کنیم. وقتی کتاب سفر به ماه او را می‌خوانیم، می‌توانیم به راحتی داستان سفر آپولوها را متصور شویم. شما را به خواندن داستان‌های علمی تخیلی نوشته آیزاک آسیموف دعوت می‌کنم که حظ مطالعه‌ی این ژانر، به بالاترین حد برسد.

این نویسنده‌ی انگلیسی در کتاب «اساطیر یونان» به زبانی ساده و شیرین داستان‌هایی از زئوس و هرمس و آتنا روایت می‌کند؛ خدایان یونان که در قله‌های المپ زندگی می‌کردند و داستان‌هایشان هر چند خلاف قوانین فیزیکی و گاهی عقل است اما استعاره‌هایی معنادار از زندگی و روحیات انسانی است.

با توجه به این که کلارک علاوه بر کتاب‌های علمی تخیلی، آثار علمی هم داشت، بدون شک می‌توان آثارش را از بهترین کتاب‌های علمی تخیلی برای نوجوانان نیز دانست.

وظیفه‌ی فلسفه طرح سوالاتی درباره‌ی چرایی و چگونگی زندگی است و جامعه‌شناسی به بررسی جوامع بشری و کنش آن‌ها روی هم می‌پردازد.

این‌که آسیموف کتاب «ایزدان هم» را به‌عنوان یکی از بهترین‌ها از میان آ‌ن‌همه کتاب خود می‌شناسد، شاید به این خاطر است که بیشتر از هر کتاب دیگرش علمی است. در این کتاب آسیموف به رشته تخصصی خودش یعنی همان بیوشیمی پرداخته و داستان در ابتدا درباره یک شیمی‌دان جوان است اما طبق روال ژانر علمی-تخیلی، زمینه‌های مختلف علمی در روند داستان به هم گره می‌خورند و این روند به ارجاعات پیچیده‌ای از فیزیک و ریاضی می‌رسد. به‌طوری که بعد از مطالعه این کتاب اطلاعات به‌دردبخوری از ذرات بنیادی و نیروهای هسته‌ای نصیب مخاطب می‌شود.

مرا صدا کرد و گفت: آکسل، دنبالم بیا. و پیش از آنکه تکانی بخورم پرسید: هنوز اینجا نیامده ای؟

تاریخ ketab-gardoon.ir این دسته از داستان‌ها می‌توان به تاریخ بشر بسط داد. از افسانه‌ها گرفته که در داستان صور فلکی هم شاهد آن هستیم تا داستان‌هایی مانند تن تن و گالیور و تام سایر در غربت. علاقه‌ی بشر به ساخت افسانه باعث شده که هم‌اکنون هم شاهد اشتیاق خودمان به این قبیل داستان‌ها باشیم اما بهترین زمان برای پرورش این توانایی کودکی و نوجوانی است.

کلارک. ایده‌های سی.کلارک چه آن‌ّها که در قالب داستان در کتاب‌هایش مطرح شده و چه آن‌ها که رسما به ثبت رسیده، به کارآمدی و دقت مشهورند و ایده‌ی ماهواره‌های مخابراتی را هم اولین‌بار او مطرح کرده است.

صفحه‌هایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند بیشتر بدانید

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *